OM SCENARIET

Maskefald er et gotisk rollespilsdrama med vægt på stemning og på rollespil spillerne imellem. Det er skrevet til fem spillere og vil tage 5-6 timer at spille. Det er ikke skrevet til et bestemt regelsystem. Da historien er bygget op omkring spiller-personerne, egner scenariet sig bedst til selvstændige og modne rollespillere.

Scenariet består af seks gennemillustrerede hæfter, et til spil-lederen og et til hver af spillerne.

Maskefald er skrevet af Olav Junker Kjær, og illustreret af Thomas Munkholt Sørensen og Thomas Bjerregård Nielsen.

HANDLINGEN

Riget hærges af en frygtelig pest. Fyrsten har derfor inviteret landets adel og overklasse op på slottet og ladet portene mure til. Indenfor lever man så i sikkerhed, munterhed og overflod, og forsøger at glemme rædslen udenfor. Nytårsaften, mens pesten raser på sit højeste udenfor, afholder Fyrsten et storslået maskebal.

Men fyrstefamilien er ligså frygtet som den er beundret, og der hviskes foruroligende historier om fyrsten og hans tre børn.

Historien finder sted under maskeballet. Handlingen skabes af hovedpersonerne selv, når de i løbet af festen forfølger hver deres dunkle mål, og samtidig bliver brikker i hinandens spil. Alle har hemmeligheder for hinanden, og ingen er, hvad de giver sig ud for at være. Men ved midnat må maskerne falde.

HOVEDPERSONERNE

Fyrsten - den frygtede og beundrede hersker. Berømmet for sin smag og dannelse, frygtet for sin grusomhed

Tatjana - var hun ikke fyrstens ældste datter, ville den ondsindede sladder om hende have bragt hende i vanskeligheder.

Sergei - arvingen. Virker svag og uinteresseret i rigets fremtid. Er han en tåbe, eller lever han blot i sin egen verden?

Nastasja - fyrsten yngste datter. God og uskyldig, den eneste i familien som ingen kan tro noget ondt om.

Jelena - en prinsesse fra et fjernt land, Fyrstens udkårne. Ingen ved særligt meget om hende - måske ikke engang fyrsten selv.

FORSIDEN